Župni oglasi – 15.2.2015.

župni oglasi - istaknutaKorizma: Korizma je prilika sa vježbanje duha i tijela u krepostima, dobroti, ljubavi, razumnosti, pobožnosti. Prilika je da u svojoj sredini potrebnoga pomognemo, da bolesnika pohodimo, da nekoga dobrim savjetom posvjetujemo, da nekoga dobru poučimo, da nekoga utješimo u žalosti, da nekoga na njegovu zlu putu opomenemo, da nanesenu uvredu podnesemo, da se molimo Bogu za žive i mrtve.

Čista srijeda: U tjednu je Čista srijeda, početak korizme, zapovijedani post i nemrs, početak korizme. Misa s početkom korizme i s pepeljanjem bit će u 7,30

Križni put: U petak započinjemo Križni put. Križni put će biti u 18,00 sati.

Gospin plač: U korizmi ćemo imati pripjevavanje Gospina plača nedjeljom prije rane i pučke mise.

Korizmena škrabica: Korizma je uvijek prilika da pomognemo sve potrebne. Potrebno je nekada svoj „komad kruha podijeliti s potrebnima“. Caritas Mostarsko – duvanjske i Trebinjsko – mrkanske biskupije organiziraju svake godine akciju sakupljanja pomoći za potrebne. Tako će biti i ove godine. Mi ćemo se toj akciji priključiti. Postavit ćemo u dnu crkve škrabicu s nazivom „Korizmena škrabica“. U nju ćemo ostavljati novce koji mišljeno nismo iskoristili za sebe i svoje potrebe nego ih želimo darovati potrebnima u našoj župi i u cijeloj biskupiji.

Poklade: U utorak su poklade,…

Vjeronauk: Vjeronauk kod crkve prema dosadašnjem rasporedu…

Prva pričest: Prva pričest u župnoj zajednici bit će 10. svibnja.

Uvježbavanje tamburaša i sastanak s roditeljima tamburaša: Praksa je da utorkom bude proba tamburašima, ali kako su u ovom tjednu u utorak poklade kada će se pojedini i tamburaši mačkariti odlučili smo da proba tamburašima bude ne u utorak nego u srijedu u 20.00 sati.

Potrebno je povremeno imati i roditeljski sastanak s roditeljima tamburaša. Roditeljski sastanak ćemo imati također u srijedu u 20.00 sati. Najprije ćemo porazgovarati s roditeljima i tamburašima skupa, a po tom će tamburaši poći na uvježbavanje a sastanak će se nastaviti s roditeljima.