Korizmena škrabica

Caritas manjaCaritas Mostarsko – duvanjske i Trebinjsko – mrkanske biskupije svake godine u korizmi organizira akciju pomoći  potrebnima. Ovogodišnji moto korizmene akcije je: „Neka naša srca ne budu hladna“. U caritasovu pismu upućenom župnim uredima navodi se:Svakodnevno na vrata Biskupijskoga Caritasa, a sigurno i na vrata župnih ureda, dolazi veliki broj osoba tražeći financijsku, materijalnu ili neku drugu pomoć. Brojne su stare osobe koje često žive u našem susjedstvu, bolesne i zaboravljene, potrebne naše pomoći. Za neke od njih čujemo tek kada bude kasno. Znatan je broj i višečlanih obitelji koje pritisnute različitim problemima jedva spajaju kraj s krajem. To su samo neki primjeri kojih je nažalost iz dana u dan sve više.

Otvorimo… svoje oči i svoja srca za potrebe bližnjega. Svatko je prema svojim mogućnostima pozvan na odgovornost i zauzeto sudjelovanje u oblikovanju društvene i crkvene zbilje“.

Mi ćemo na ulazu u crkvu staviti škrabicu, nazvanu „Korizmena škrabica“. Svi oni koji žele sudjelovati u akciji pomoći potrebnima to mogu učiniti preko škrabice. Isto tako preporučujem da svatko u svojem zaseoku, ili bilo gdje, gdje zna da je potrebno nekome pomoći to velikodušno učini. Pomoć se može učiniti izravno ili posredno. Izravno, osobno, noseći svoj dar nekome, ili posredno da ga se dodijeli nekome preko nekoga.