Korizmeni poticaj

Isus na vratimaPoticajna korizmena pričica: „Pored neke kraljevske palače nalazilo se nekoliko kuća sagrađenih za smještaj siromašnih ljudi. Došao nekom zgodom svećenik među te siromahe i pita jednu staricu: Posjeti li vas ikada kralj i kraljica. Odgovori starica: Da, i to često. A želeći doznati je li starica katolkinja ili nije upita je: A što je s Kraljem nad kraljevima. Starica odmah odgovori smiješkom: Ne, gospodine, on nas ovdje ne posjećuje, on ovdje živi. Zato smo iako siromašni bogato blagoslovljeni.

Ovu slikovitu priču, primijenimo na sebe. Koliko se danas Krist slavi u našim domovima, u našim obiteljima. Ako netko navrati u vaš dom, i pogleda oko sebe hoće li po interijeru vašeg doma, po vašoj ljubaznosti ljudi prepoznati da se vi Kristovi učenici, Da je Isus u vašem domu. Da on tu ne samo dolazi nego da on tu živi.

Nemojte reći da Isus živi u vašem srcu, neka on bude i u vašem domu, u znaku križa, u znaku kršćanske i katoličke atmosfere. Uresite vaš dom živim Kristom. Kristom koji će živjeti u vama i to će vam biti veliko bogatstvo i bogati blagoslov“.