Crkva na kamenu o “Klapskoj večeri svjetla”

Klapa - većaU Crkvi na kamenu (Godina XXXVI. – broj 3(412) – ožujak 2015.) napisan je izvještaj o Klapskoj večeri svjetla u Kruševu na Svijećnicu 2. veljače ove godine.  U Crkvi na kamenu piše:

„KRUŠEVO – Na Svijećnicu, 2. veljače, u 18 sati u župnoj crkvi u Kruševu slavljena je sveta Misa na kojoj je bio blagoslov svijeća i blagoslov grla (grličanje). Misno slavlje predvodio je kapelan s Gradine don Ivan Bijakšić, a koncelebrirali su don Dragan Filipović i župnik don Ljubo Planinić. Nakon misnoga slavlja upriličen je prigodan koncert klapa, zapravo prvi samostalni koncert kruševske klape “Studenac”, na kojem su se izvodile duhovne i klapske pjesme. Na koncertu, kao i na svetoj Misi pridružili su im se klape prijatelji: “Trebižat”, “Narenta” i “Drača”. Okupljeni Kruševljani uživali su u pjesmi svojih mladih pjevača, pionira klapskoga pjevanja u Kruševu. Njihov ozbiljan rad i trud pozdravili su i njihove kolege iz Mostara i Trebižeta. Program je vodio i okupljenima predstavio izvođače te najavio pjesme maestro don Dragan, a prigodnu riječ izrekli su i župnik don Ljubo te Karlo Miličević, voditelj i učitelj klape “Studenac”. Karlo je ukazao na trud i rad ove klape od njezina nastanka do ovoga prvog samostalnog koncerta. Zahvalio je i župniku koji je također zaslužan za rad i djelovanje klape te što možemo u tome uživati, s jedne strane mi kao izvođači, a s druge strane i vi kao vjerni slušatelji i obožavatelji klapske pjesme, rekao je Karlo.

I župnik don Ljubo kao i pjevači i organizatori najavili su da će nastojati svake godine organizirati ovaj koncert kako bi on postao tradicija. I to upravo na Svijećnicu, stavljajući Svjetlo – Isusa u središte našega života i rada, jer Isus je svjetlo koje nas vodi kroza život“.