Ispit krizmanika – 6.4.2016.

U srijedu, 6. travnja u 20,00 sati imali smo ispit krizmanika. Krizmanike je ispitivao generalni vikar don Željko Majić. U sat vremena slijedilo je druženje, razgovor, ispitivanje… Ispitivanju su sudjelovali župnik don Ljubo i Anamarija Čule. Anamarija Čule je pripremala prvi srednje za krizmu a don Ljubo osmi razred.

Ispit krizmanika kao i mnogi drugi ispiti popraćeni su neizvjesnošću i strahom kako će sve skupa to proći. Krizmanici obično prije ispita pokupe informacije od kolega i kolegica iz drugih župnih zajednica koji su već imali ispit. Obično su to inforamci8je prepune priča kako je ispit lagan, kako se ne pita ništa, kako ne treba učiti i slično…. A opet, ostaje kod ispitanika neizvjesnost….  Sve se to svladalo onoga časa kada se započelo s ispitivanjem….

Župnik je na početku pozdravio don Željka, Anumariju Čule, krizmanike, rekao nekoliko riječi o tijeku pripreme i zamolio don Željka da preuzme ispitivanje…

U nekoliko navrata sam izlazio iz crkve, pa se vraćao i vidio sam da je ugodna i opuštena atmosfera između don Željka i krizmanika. Tako i valja… Koliko sam pratio don Željko je opušteno i jednostavno nastupio, ispitivao, razgovarao, po koju pouku za pojedino pitanje ispitaniku poslao i na svršetku zaželio svim krizmanicima da u punini Duha Svetoga djeluju u svojem životu, da u znaku Sedam darova Duha Svetoga odrastaju i preuzmu budućnost nas koji ih dana učimo i u život spremamo…. Neka im bude sretno i blagoslovljeno….