Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM)

imagesNajavljeno je u župnim oglasima hodočašće mladeži naše župe na Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) u Dubrovnik.  Ovim se najava ističe i preko portala. Ovih dana iz Biskupijskog centra za mlade Mostarsko – duvanjske i Trebinjsko – mrkanske biskupije stigle su župnim uredima upute o hodočašću mladih u Dubrovnik. Iz uputa i preporuka Biskupijskog centra za našu web stranicu izdvajam nekoliko bitnih naznaka: „Susret hrvatske katoličke mladeži je susret mladih katolika koji se održava svake druge godine u jednom od gradova u Hrvatskoj. Ovo je deveti susret i održat će se u Dubrovniku, 26. i 27. travnja 2014. godine. Prethodili su mu susreti u Splitu (1996.), Rijeci (2000.), Osijeku (2002.), Šibeniku (2004.), Puli (2006.), Varaždinu (2008.), Zadru (2010.) i Sisku (2012.).

U Dubrovniku središnje misno slavlje bit će u subotu, 26. travnja 2014., s početkom u 17 sati u luci Gruž, a predprogram započinje istoga dana u 12 sati u staroj gradskoj jezgri…. Na susretu će moći sudjelovati samo prijavljeni sudionici koji će nakon prijave dobiti svoju jedinstvenu akreditaciju koja će ujedno biti ulaznica za predprogram, muzeje u gradu, kao i za prostor središnjeg euharistijskog slavlja….

Sve informacije o samom susretu, geslu, logu i himni možete pronaći na stranici Ureda za pastoral mladih Dubrovačke biskupije http://www.mladi-dbk.com/. a sve pod geslom: “Na slobodu pozvani!”…

Prijave za susret mladih trebate poslati najkasnije do 1. ožujka 2014…. Poslije ovoga datuma bit će nemoguće bilo koga prijaviti, niti će itko moći ići bez prijave.