Ilindanske večeri – 2016.

Kulturno zabavne večeri: “Ilindanske večeri – Zemlja Hercegovina”, ove godine planirali smo izvesti u jednoj večer, jednom nastupu. Naime, planiramo imati popunjeniji program povodom Dana Kruševa, 26. listopada. Ove godine je dvadesetipeta obljetnica Dana Kruševa, stoga bi tom zgodom imali svečaniji program. Zato smo o Ilindanu i Gospi Karmelskoj planirali kulturno zabavnu večer izvesti u jednom terminu. Program kulturno zabavne večeri popunili su:

  • Dječji zbor „Ilijini anđeli,
  • Samostalni pjevači: Ela Čule, Stipe Gabrić i Martina Šetka,
  • Klapa „Studenac“
  • Zbor „Fontes“.
  • Pjevačima su pjesme na glasoviru pratili Andrea Čule, Kristina Šetka, Karlo Milićević, Stipe Gabrić i na gitari Stanislav Džeba.

Dječji zbor „Ilijini anđeli“ za nastup je pripremila Kristina Šetka, a klapu „Studenac“ i zbor „Fontes“ Karlo Milićević. Samostalni pjevači pripremali su se samostalno u dogovoru s pratiteljima na glasoviru.

U programu je nastupila dječja folklorna skupina Kulturno umjetničkog društva Kruševo. Oni su nastupili s tri točke: Trusa – trojanac – tarabana, Linđo i Slavosnko kolo. Uvod nastupu dječje folklorne skupine svirao je na diplama Mario Smiljanić. Mario je pratio folkloraše u igranju Truse – trojanca i tarabane. Folklornu dječju skupinu uvježbavala je i pripremila za nastup Danijela Ćorić.

Program kulturno zabavne večeri „Zemlja Hercegovina“ izveden je u nedjelju 17.7.2016. u 20,00 sati u župnoj dvorani „Nadbiskup Čule“.

Ono što nas uvijek prati u ovakvim organiziranim večerima jest mali odaziv slušatelja. Zašto se to tako događa? Pitali smo pojedine! Odgovor su različiti… Ali ostaje bit: da su htjeli mogli su uskladiti vrijeme i sudjelovati u programu. Nadam se, živim u nadi, da će se odnos prema kulturno zabavnim večerima popraviti ili popravljati…

Dojam s nastupa: Ugodno je bilo biti s akterima s nastupa, uvježbani, ugodno nastupaju, lijepo pjevaju i izvode svoje zamišljene dionice. U ovakvom radu s mladima i djecom uvijek treba biti iskrena potpora. Neka ih prati zagovor Gospe Karmelske i proroka Ilije.