Koncert “Tebi na dar” – 2016.

Na sv. Ceciliju, 22. listopada 2016. u 19,30 izveden je koncert „Tebi na dar“ u Mostaru, u Hrvatskom domu – “Herceg Stjepan Kosača” u Galeriji “Kraljica Katarina”. Koncert je organizirao Glazbeni odjel Osnovne škole iz Kruševa i uprava Osnovne škole.

Pozdravni govor na koncertu je imala Gabriela Kordić. Slijedi govor u cijelosti: „Dragi prijatelji, s ovoga mjesta već vas pozdravljamo po četvrti put. Isto toliko puta i organiziramo koncert ‘Tebi na dar’.

Organizator večerašnjeg druženja uz glazbu i kulturu je Glazbeni odjel Osnovne škole Kruševo, zajedno s upravom Osnovne kruševske škole.

Prvi koncert upriličili smo 28. studenoga 2013. Radosni smo što je kultura našeg i vašeg Kruševa kroz vrata Glazbenog odjela našla put kojim će se razvijati i sigurno doći do uha, duše i srca sviju nas.

Djelo Glazbenog odjela u Kruševu su mnogi naši svirači na glasoviru, orguljama, flautama, pjevači, tamburaši… Sve je to djelo naših dobrih učitelja: Nelice, Jelene, Karla i desetak drugih koji su kao učitelji prošli kroz naš Glazbeni odjel, te učitelja tamburaša i pjevača: Davora, Kristine, ali i sviju drugih koji sudjeluju, te svojim radom i trudom doprinose uspjehu naših učenika.

Radujemo se da ćete večeras imati priliku vidjeti, doživjeti, te sami procijeniti naše napore, trud i rad.

Pozdravljam vas večeras u ime svih učenika Glazbenog odjela, tamburaškog sastava „Brist“, klape „Studenac“, mješovitog zbora „Fontes“, zbora Glazbenog odjela, te više vokalnih solista. Pozdravljamo vas u ime sviju večerašnjih izvođača. Onako kako smo vas u ime sviju koji će nastupiti pozdravili, tako i njih same pozdravljamo i radujemo se njihovu nastupu.

Ne možemo izostaviti i ne uputiti pozdrav, gospodinu ravnatelju naše Osnovne škole: Zoranu Žepiću, učiteljima, nastavnicima, te tajništvu škole. Pozdravljamo sve kolege i kolegice iz školskih klupa koji su nas večeras došli ohrabriti i potaknuti.

Pogled i pozdrav upućujemo roditeljima, braći, sestrama, rodbini, prijateljima, prijateljicama. Hvala vam svima što ste izdvojili svoje večerašnje sate da biste bili s nama.

Glazbeni odjel Osnovne škole u Kruševu osnovan je 9.7.2002. Bio je to davni, ali i ne tako davni početak, zavisno tko kako gleda. Onima koji su se trudili da se s Glazbenim odjelom krene, bilo je to „kao jučer“, a onima koji Glazbeni odjel prate sa strane bilo je to „nekada davno“. Blizu ili daleko, svejedno, drago nam je da smo kroz učionice Glazbenog odjela ispratili više generacija naših učenika.

Za večerašnji koncert pripremili smo petnaest dionica. Nije potrebno isticati unaprijed niti jednu, pošto su nam sve jednako drage.

Poštovani, ove večeri, po duši i srcu, uz pjesmu i nastupe s našim dragim glazbalima, a s programom kojega imate u vašim rukama odlučismo ponešto lijepo pokloniti i vama. Naša pjesma i naš nastup, dar je vama, dar tebi. Naš koncert je tako i nazvan: „Tebi na dar“.

Program koncerta dobili ste na listićima koji su vam dijeljeni na ulaznim vratima. Točke programa nećemo zasebno najavljivati. Prema napisanom rasporedu sami pratite naš koncert i uživajte.

Molimo vas, pogreške i nedostatke nemojte zamjeriti. Mladi smo, sve nedostatke imamo priliku ispraviti.

Na kraju ovog pozdrava svima želimo reći: Dobro došli na četvrti koncert „Tebi na dar“. Bio vam ugodan svaki trenutak“.

Program na koncertu bio je slijedeći:

  1. J. Berthier: Jubilate Coeli, Zbor Glazbenog odjela
  2. M. Majcen: Kao Marija, Zbor Glazbenog odjela
  3. F. Pintarić: Fantasia, Nikolina Tomić, glasovir
  4. J. Donjon: Pan, Martina Šetka, flauta
  5. A. Scarlatti: Già il sole dal Gang, Karlo Milićević
  6. J. Berthier: Magnificat, Mješoviti zbor Fontes
  7. B. Dowe: Na babilonskim obalama, Mješoviti zbor Fontes
  8. J. Gotovac: Dobra večer uzorita, Klapa Studenac
  9. V. Svoboda: Jedna je Hrvatska, Klapa Studenac
  10. Adele: Someone like you, Ela Čule
  11. H. Rončević: Moj lipi anđele, Miran Pušić
  12. K. Monteno: Posljednja i prva ljubavi, Martina Šetka
  13. Narodna: Kad ja pođoh na Bembašu, Karlo Milićević
  14. G. Bregović: Žute dunje, Tamburaški sastav Brist i Karlo Milićević
  15. U san mi dođu tambure, Tamburaški sastav Brist i Miran Pušić

Točke su pripremili:

  • Jelena Mandić,
  • Nelica Čuljak,
  • Karlo Milićević
  • Davor Kožul

Zaključnu i zahvalnu riječ imao je gosp. Zoran Žepić, ravnatelj Osnovne škole „Kruševo“

Poslije ravnateljeva govora tamburaši “Brist” odsvirali su zaključnu pjesmu “Vukovar”. Pjesmu je uz tamburaše pjevao Miran Pušić.

Zahvalni smo svima koji su organizirali i uspješno izveli koncert.