Božićni koncert – 19.12.2016.

Polaznici Glazbenog odjela Osnovne škole u Kruševu s učiteljima organizirali su 19. prosinca u 19,30 u župnoj dvorani u Kruševu Božićni koncert. Ovo je 27. koncert što ga organizira Glazbeni odjel. Godišnje se organiziraju obično dva: Božićni i Završni (u lipnju).

Ove godine uz sadašnje polaznike u koncertu su nastupili i stariji polaznici koji su sada na fakultetu i u srednjim školama. Stariji polaznici nastupili su u klapi Studenac i zboru Fontes.

Sudionici koncerta nastupili su u dvadeset dionica. Program su pripremili učitelji Glazbenog odjela: Nelica Čuljalk, Jelena Mandić i Karlo Milićević.

Na kraju program prisutne su pozdravili, i za program zahvalili ravnatelj škole Zoran Žepić i župnik don Ljubo Planinić.

Ove godine uz koncert organizirali smo zajednički domjenak. Do sada su na domjenku ostajali samo učitelji i uprava škole. Ove godine organizirali smo tako da svi sudionici na koncertu ostanu u druženju i razgovoru poslije koncerta. Tako organizirani domjenk ima više smisla nego li onaj koji je do sada bio izdvojen.

Pozdravni govor na početku koncerta pročitala je polaznica Glazbenog odjela, Marija Vrebac, drugi razred,

U pozdravnom govoru istaknuto je kako nam je želja da se u Glazbeni odjel upisuju učenici iz okolnih škola: Ljutog Doca, Biograca, Jara i Miljkovića…

Slijedi tekst pozdravnog govora: „Dragi prijatelji! Sve vas pozdravljamo i želimo iskrenu dobrodošlicu na još jedan božićni koncert, što ga organizira Glazbeni odjel Osnovne škole Kruševo.

Neumorna ljubav za glazbom, kulturom i napretkom još nas nije napustila, a vi ste nam tome svjedoci već dugih petnaest godina, otkada i priređujemo koncerte.

U ime učenika Glazbenog odjela, zbora Fontes i klape Studenac, te u ime cijele Osnovne škole u Kruševu sve vas prisutne iskreno pozdravljamo.

A u ime Glazbenog odjela prvenstveno pozdravljamo sve predstavnike naše škole, posebice učitelje i nastavnike na čelu s našim ravnateljem, Zoranom Žepićem. Srdačan pozdrav upućujemo vama dragi roditelji, susjedi, prijatelji i prijateljice koji ste nas došli pozdraviti i u našem nastupnom koncertu podržati. Nakon svih godina postojanja Glazbenog odjela, ponosni smo što se uvijek krećemo laganim korakom naprijed. Učenike ove škole imat ćete priliku čuti na njihovim instrumentima: flauti i glasoviru, ali i kao vokalni zbor.Čut ćete glazbene izvedbe naših najmlađih učenika, ali i onih starijih s nešto naprednijim programom. U programu su uvrštene i točke mladih pjevača okupljenih u mješovitom zboru Fontes koji, uz klapu Studenac, okuplja bivše i sadašnje učenike glazbenog odjela. Oba sastava će se predstaviti posebno, a njihov stručni voditelj je ujedno i naš nastavnik Karlo Milićević.Ove smo se godine odlučili pokrenuti u animaciji učenika okolnih škola, točnije Biograca, Ljutog doca, Jara i Miljkovića, da posjete našu školu i naše koncerte, kako bi se, zajedno sa svojim roditeljima, mogli odlučiti za eventualni upis u našu školu. Nadamo se da vas ima večeras među nama, te vas iskreno pozdravljamo, u želji da uživate u muziciranju naših učenika. Nadamo se da će i vaša djeca u skorije vrijeme ovdje ispred vas glazbeno zablistati, te postati dio prekrasnog mozaika koji se slaže, evo već punih petnaest godina.

Cijenjeni gosti, ove večeri, prema programu kojeg ste pronašli na svojim mjestima, odlučili smo da svatko od nas od sebe ponešto pokloni vama. Svi ćemo nastupiti s glazbenim dionicama, stoga se iskreno nadamo da vas nećemo razočarati. Cjelokupan program imate na listićima koji su vam dodijeljeni na ulaznim vratima. Najavu pojedinih točaka nećemo prekidati, tako da sami možete pratiti dionice koje slijede.

I konačno, uz sve vas prisutne, pozdrav upućujemo našim učiteljima i stručnim voditeljima: Nelici, Jeleni i Karlu. Na njihovoj strpljivosti, volji i ljubavi prema svemu onome što je u glazbi i pedagoškom radu plemenito i dobro – hvala!

Govor ćemo privesti kraju jednim predivnim citatom iz poslanice Sv. Petra: “Jedni druge poslužujte – svatko po primljenom daru – kao dobri upravitelji različitih Božjih milosti.”

Dobro došli na dvadeset i sedmi koncert Glazbenog odjela Osnovne škole u Kruševu. Bilo nam svima na korist, a Bogu na slavu!“