Župni oglasi – 9.7.2017.

župni oglasi - istaknutaSrpanjske pobožnosti: U utorak 11. srpnja započinju Srpanjske pobožnosti na čast Gospi Karmelskoj i proroku Iliji. Pobožnosti će započinjati u 19.00 sati. Odmah iza pobožnosti slijedit će Misno slavlje. Nastojat ćemo da svake večeri bude po koji svećenik za ispovijed.

Gospa Karmelska: Ove godine Gospa Karmelska dolazi nedjeljom. Stoga ćemo Misna slavlja u slijedeću nedjelju, 16. srpnja, uskladit prema blagdanu Gospe Karmelske, jednu Misu imat ćemo prije podne u 8,30 a drugu u 19,00 sati. Mise u 11,00 sati neće bit. Misno slavlje u slijedeću nedjelju u 19,00 sati predslavit će don Jakov Renić, pološki župnik.

Kulturno zabavne večeri: Povodom Srpanjskih svečanosti ove godine nećemo imati Kulturno zabavne večeri. Sat vremena duhovnog programa, a onda ako slijedi kulturni program odulji se. Stoga, planiramo kulturne večeri prebaciti u listopad pred „Dan Kruševa“. U Srpanjskim svečanostima središte će biti duhovni sadržaj, a kulturno zabavni u listopadu.

Pjevači u Srpanjskim pobožnostima: Napravili smo raspored za pjevače u Srpanjskim pobožnostima. Molio bih sve pjevače da redovito sudjeluju u predviđenom programu.

Kamenjak i listić: Povodom Gospe Karmelske, Ilindana, Srpanjskih pobožnosti i svečanosti tiskali smo novi broj Kamenjka. Uz kamenjak tiskali smo i program devetnice na posebnom papiru. Jedno i drugo je tiskano da bi cjelovitije mogli pratiti zamišljene svečanosti.

Ministranti u devetnici: Molio bih svu djecu da redovito dolaze na devetnicu, a ministranti neka priđu oltaru ministrirati.

Ispovijed starih, bolesnih i nemoćnih: U ovom tjednu imat ćemo ispovijed starih, bolesnih i nemoćnih u župi. Ispovijed će bit po slijedećem rasporedu:

  • Ponedjeljak: Sretnice i Krivodol, na Sret. ću poći s Poljana, a na Krivodolu od Ane Marijanović
  • Ponedjeljak: Čula od Džeba
  • Utorak: Podgorje od Božića i Selišta

Za ispovijed pripremite stol sa svijećom, križ i blagoslovljenu vodu. Tamo gdje je moguće neka se u zaseocima za ispovijed okupe na jednom mjestu.

Čišćenje crkve: Marinka Tomić ud Ive, Ruža Tomić, Ivica Tomić