Petnaesta nedjelja kroz godinu – 16.7.2017.

župni oglasi - istaknutaIlindan: U četvrtak, 20 srpnja je Ilindan, patron naše župne zajednice. Rana Misa bit će u 8,30 a pučka u 11,00 sati. Misu u 11,00 sati predslavit će don Pavo Jurišić, kanonik sarajevskog kaptola.

Pjevači na Ilindan: Za vrijeme Mise pjevat će skupa Horeb, Fontes, Klapa Studenac, svirat će tamburaši Brist. Generalna proba za sve pjevače biti će u utorak, 18. srpnja za vrijeme večernje Mise. Ako bude potrebno ostat će se i poslije Mise.

Litanije na Ilindan: Pjevanje litanija i molitve na čast proroku Iliji počet ćemo dvadesetak minuta prije jedanaest sati. Litanije će pjevati Ivo Kordić i Stipe Gabrić

Ministranti: Molio bih sve ministrante i čitače da na Ilindan dođu na vrijeme u sakristiju za pripremu Misnog slavlja.

Red i mir na Ilindanskoj Misi: Za vrijeme Ilindanske Mise pripazimo na red i disciplinu. Za manju djecu ponesite vode u bočicama, izbjegavajte za vrijeme Mise šetati i hodati do čatrnje.

Post i nemrs pred Ilindan: U srijedu je u našoj župnoj zajednici post i nemrs.

Zvanje na Ilindan: Ilindan je obiteljski dan i dan za prijatelje. Okupite na Ilindan svoju obitelj. Budite zajedno na Misi i kod kuće.

Radnje u Kruševu na Ilindan: Ilindan je zapovjedana svetkovina za našu župnu zajednicu Nadam se da će sve radnje u Kruševu na Ilindan poštivati zakon zapovjedane svetkovine.

Kip Gospe Karmelske: U utorak 11. srpnja stigao nam je kipe Gospe Karmelske, replika Gospina kipa s Karmela u Izraelu. Dan i vrijeme blagoslova kipa odredit ćemo naknadno.

Pokojnici: U prošlom tjednu umro je opremljen svetim sakramentima Vinko Smiljanić. Za  njega ćemo se pomoliti…

Čišćenje crkve: Crkvu u ovom tjednu nećemo čistiti…