Srpanjske pobožnosti 2017. – druge tri večeri

Druge tri večeri Srpanjskih pobožnosti predvodio je don Jakov Renić župnik u Pologu.

Ispovijedali su raspoređeni u tri dana: don Ivan Turudić, don Toni Faletar, don Marin Skender i don Josip Čule.

U prvu i drugu večer don Jakova je je propovijedao o Mariji, Novoj Evi, Evi Novog zavjeta, koja po sinu Isusu Kristu postaje suotkupiteljica čovjeka i čovječanstva. Na temelju dnevnih čitanja, naveo je onako kako je Bog Otac na čudesan način spašavao Izraelski narod preko Josipa u Egiptu tako je na čudesan način spašavao cijelo čovječanstvo po Mariji. A na blagdan Gospe Karmelske don Jakov je propovijedao o Karmelu mjestu gdje se slave dvije zvijezde jedna prikazana u osobi Blažene Djevice Marije – Gospe Karmelske, a druga u osobi proroka Ilije.

Na blagdan Gospe Karmelske Misnom slavlju koncelebirali su, don Toni Faletar iz bjelovarske biskupije, don Ljubo Zadrić iz sarajevske nadbiskupije, don Josip Čule i don Ljubo Planinić. Na kraju Mise priključili su nam se don Ilija Petković, don Davor Berezovski, don Ivan Turudić i don Marin Skender.

Za vrijeme misnih slavlja u tri večeri pjevali su pjevači „prorok Ilija, Ivo Kordić i Stipe Gabrić u solo nastupu. Treću večer na Gospu Karmelsku pjevao je zbor Gospe Karmelske. Sa zborom Gospe Karmelske pjevali su mladi iz Rodoča.

U sve tri večeri Srpanjskih pobožnosti Stipe Gabrić je pripjevavao litanije Gospe Karmelske.

U jednu večer, 15. srpnja čitači i ministranti su bili Stanislav i Marija Puce, a na blagdan Gospe Karmlske ministrirali su bili: Mirko Čule, Domagoj Pušić, David Senkić i Domagoj Zovko, lektor je bila Marija Puce.