Dječji zbor “Ilijini anđeli”

Sve do kraja prošle školske godine (2016. – 2017.) članovi dječjeg zbora „Ilijini anđeli“ dolazili su subotom u Pastoralni centar na probe. Zbog odbijanja djece da dolaze na probe zbor je spao na desetak pjevača. Malo djece u dječjem zboru bila je muka djeci i njihovoj zborovoditeljici. Početkom ove školske godine razmišljali smo kako organizirati dječji zbor.

U dogovoru s upravom škole, s nastavnikom glazbe prof. Karlom Milićevićem i s učenicima Glazbenog odjela odlučili smo započeti probe s dječjim zborom.

Probe planiramo imali u dvije skupine: u jednoj skupini bit će pjevači od drugog do petog razreda, a u drugoj skupini od šestog do devetog razreda.

S prvom skupinom smo već krenuli. Probe su utorkom iza nastave u školi. A, s pjevačima od šestog do devetog razreda probe će započeti u petak, 8. prosinca, također iza nastave u školi.

Pjevanje će organizirati prof. Karlo Milićević i polaznice Glazbenog odjela: Nikolina Tomić, Marija Puce i Gabrijela Kordić.

Planiramo da ovaj zbor bude u isto vrijeme i sekcija školskog zbora i dječji zbor „Ilijini anđeli“.

Nadam se da će se na ovaj način dječji zbor „Ilijin anđeli“ i školski zbor brojem pjevača povećati i da će postići kvalitetu i liturgijsko – pastoralni uspjeh.