Župni oglasi – 4.3.2018.

župni oglasi - istaknutaUskrsna pučka ispovijed: Uskrsne, pučke ispovijedi u dekanatu započinjemo u subotu 10. ožujka. U taj dan ispovijed je u našoj župi. Rasporedit ćemo se u dvije skupine:

  • Prva skupina bit će od 11.  sati. Misa će biti u 11,30. U prvu skupinu neka dođu sva školska djeca i srednjoškolci, te ostali mladi. Ostali uzrasti neka se rasporede bilo u prvu bilo u drugu skupinu.
  • Ispovijed za drugu skupina bit će od 13,00 sati. Misa će biti u 13,30
  • Da bi izbjegli gužvu u ispovijedanju ispovijed će biti u dvorani, a Misa u crkvi.
  • Nemojte ispovijed odgađati. Prakticirajte se ispovijedati u svojoj župi.

Ispovijed starih, bolesnih i nemoćnih: Ispovijed starih bolesnih i nemoćnih imat ćemo u tjednu poslije 11. ožujka.

Vjeronauk kod crkve: Prema redovitom rasporedu

Krizmanici: Vjeronauk krizmanicima je u nedjelju između Misa

Prvopričesnici: Vjeronauk prvopričesnicima bit će u petak iza nastave u školi

Pjevanje školskog zbora i zbora „Ilijini anđeli“:

  • utorak iza nastave od drugog do petog razreda.
  • petak iza nastave od šestog do devetog razreda.

Tamburaši – ispit: U utorak u 19,00 sati imat ćemo s manjom skupinom tamburaša „mali koncert“. Nije riječ o klasičnom koncertu nego će svako od djece osobno ili po manjim skupinama odsvirati po koju pjesmu. Riječ je o „ispitu“ tamburaša, motivirajućem satu i nastupu pred roditeljima, braćom i sestrama. Dakle, na „mini dječji koncert“ neka dođu samo obitelji tamburaša.

Sućut prije Mise i sprovodnih obreda: Uobičajilo se u kapelici sućut imati sat vremena prije Mise i sprovodnih obreda. Mnogi su primijetili i komentirali da je previše sat vremena za sućut, i dodaju da ne žele sami običaj mijenjati. Stoga predlažem da se ubuduće prakticira prije Mise i sprovodnih obreda sućut imati ne sat vremena nego dovoljno bi bilo pola sata. Naglašavam, ovo je prijedlog. Ukoliko netko misli da je premalo pola sata neka čini onako kako smatra da je bolje. Slobodno se može reći za većinu naših sprovoda i sućuti dovoljno je pola sata prije Mise i sprovodnih obreda.

Čišćenje crkve: Martin Marijanović Milin, Marko Marijanović Ivkin,  Mario Marijanović Zdravkov