Sveti Josip u Cetingradu i Karlovcu

U Cetingradu i Karlovac (17. do 19. ožujka 2018.) U dogovoru s don Stankom Smiljanićem klapa Studenac skupa sa župnikom don Ljubo Planinić bili su gosti u Cetingradu povodom sv. Josipa. Iskoristili smo odlazak u Cetingrad pa smo bili u Karlovcu i Krašiću. Domaćin u Karlovcu i u obilasku oko Karlovca bio nam je župnik Hrnetića don Filip Pavlović.

Iz Kruševa smo krenuli 17. ožujka u 05,30 sati. Iako uz pratnju kiše u Karlovac u svetište sv. Josipa stigli smo u 10,30. U svetištu sv. Josipa sačekao nas je don Filip Pavlović. Kratko smo se u svetištu zadržali i krenuli smo u župu sv. Martina biskupa (Hrnetići). Kod don Filipa nas je čekao ručak, a poslije ručka obilazak Ozlja i Krašića. U Ozlju smo se kratko zadržali. Kiša je padala, a većina nas je bila bez kišobrana. Pomalo pokisli krenuli smo u Krašić. Najavili smo se župniku. Kako je župnik bio zauzet sa skupinom hodočasnika, našu skupinu primila je i kroz župnu kuću provela časna sestra. U kardinalovim prostorijama smo se pomolili, zapjevali nekoliko Gospinih pjesama, potpisali se u knjigu hodočasničkih posjeta i krenuli smo u župnu crkvu. U crkvi smo se pridružili hodočasnicima, pomolili se, otpjevali nekoliko pjesama i uputili se u Karlovac na Misu u 17,00 sati. Misu su pratili pjesmom domaći pjevači, a mi smo imali koncert poslije Mise. Poslije Mise slijedio je raspored po obiteljima. Svatko je od nas pošao sa svojim domaćinima u goste i na spavanje.

U nedjelju, 18. ožujka Misno slavlje je započelo u 9,00 sati. Pjesmom Misno slavlje pratila je klapa Studenac, a poslije Mise otpjevali su nekoliko domoljubnih pjesama. Slijedio je Križni put, Misa u 10.30, ručak i polazak negdje oko 14,00 sati prema Slunju i Rastoku.

U Rastoku nas je sačekao don Stanko Smiljanić, proveo nas je kroz park Rastoke. Pogled prema predivnim vodopadima, fotografiranje, stanka u obližnjem kafiću, susret s Južno Koreancima i polazak oko 16,00 sati u Cetingrad.

Kratka po dolasku u Cetingrad počeo je padati snijeg. Nije prestajao padati dugo u noć. Poslije upoznavanja i čašćenja slijedila je večera kod don Stanka, druženje sa župljanima Cetingrad, odlazak kod obitelji Galić i smještaj za spavanje.

Ponedjeljak – sv. Josip, sakupljanje, u župnoj kući u 9,00 sati, obilazak sajma, pučka uskrsna ispovijed, u 12,00 sati Misno slavlje. Misno slavlje pratili su pjesmom pjevači klape Studenac, don Ljubo je Misu predslavio, koncelebriralo je desetak svećenika, đakonsku službu imao je stalni đakon iz Petrinje. Poslije Mise slijedio je ručak. Došao nam je u goste biskup Mile Bogović…. U 15,00 sati krenuli smo u Kruševo. Uz dvije stanke u 22,00 sata stigli smo doma.

Neka naše hodočašće u Cetingrad i Karlovac bude na veću slavu Božju.