Veliki petak u Kruševu – 18.4.2014.

Kalvarija - velikaLiturgija Velikog petka – Muke Gospodnje započela je u 18,00 sati. U uvodu pred početak liturgije župnik je razjasnio tijek i posebnost liturgije Velikoga petka. U klanjanju i ljubljenju križa vjernici su prilazili s osjećajnom pobožnošću. Prijekore za vrijeme ljubljenja križa pripjevavao je dječji zbor „Ilijin anđeli“ pod vodstvom Kristine Šetka. Zbor „Ilijini anđeli“ pjesmom su pratili cijelo liturgijsko slavlje.

Cijela liturgija Velikoga petka, s cjelovitim događajima povezanim s Kristom i njegovom mukom nose u sebi nit ozbiljnosti, skrušenosti, pokore i pobožnosti. Taj osjećaj provlačio se kroz sva tri dijela liturgijskog slavlja.

Liturgiju riječi, navijestili su srednjoškolci Zdravko Milorad i Anita Arapović. Ministrirali su bili iz prvog srednje: Alen Čule, Luka Čule, Zrinko Čule i osmi razred Stipe Gabrić. Poslije ljubljenja križa ministranti su sakupili lemuzinu koja je namijenjena kao pomoć kršćanima u Svetoj zemlji. Fotografirao je za vrijeme liturgije Stanislav Puce.