Pogibija ljubušaka – 22. obljetnica

pogibija ljubušaka - većaDanas u 10,00 sati na Krivodolu, na mjestu pogibije hrvatskih branitelja iz ljubuškog kraja održano je molitveno slavlje za poginule branitelje: Nedjeljka Bandura, Žarka Miličevića, Slavka Macana, Ante Tolića i Adisa Mujanovića. Molitvu je predvodio gvardijan s Humca fra Velimir Mandić. S fra Velimirom od svećenika su sudjelovali fra Petar Ljubičić kapelan u Vitini, župnik iz Kruševa don Ljubo Planinić i đakon s Humca fra Goran Azinović.

Uz obitelji poginulih branitelja sakupila se rodbina, prijatelji, Krivodoljani, sedmi i osmi razred Osnovne škole iz Kruševa s ravnateljem  Zoranom Žepićem i nastavnikom Vinkom Primorcem.

Prije početka molitve predstavnici udruga i obitelji položili su vijence i upalili svijeće kod spomenika. Poslije polaganja vijenaca i paljenja svijeća slijedilo je molitva za poginule branitelje.

Mjesto pogibije nalazi se podalje od krivodolskih kuća. Do mjesta pogibije vodi brdski put. Put je potrebno svake godine popraviti, a prostor oko spomenika očistiti. U pripremi puta od krivodolskih kuća do spomenika i svega što je potrebno da bi se moglo ugodnije pristupiti do mjesta pogibije sudjelovali su predstavnici Kruševa, Općine Ljubuški i ljubuških udruga proisteklih iz Obrambenog rata. Svima onima koji su sudjelovali u čišćenju puta i organizaciji povodom 22. obljetnice pogibije branitelja iz ljubuškog  kraja u ime naroda iz Kruševa hvala. Njihova aktivnost je pokazatelj dobre suradnje: o dobru je dobro govoriti, ali je još časnije ga je i učiniti. Pokoj vječni daruj im Gospodine….