Koncert tamburaša – 11.6.2014.

U 20,00 sati u srijedu 11. lipnja 2014. imali smo tamburaški koncert. Koncert je organiziran povodom polaganja tamburaškog ispita tamburaša iz mlađe skupine. Poslije nastupa mlađi tamburaši će biti primljeni u stariju skupinu tamburaša.

S tamburašima smo započeli raditi 6. srpnja 2010. Bio je to početak bez iskustva. Polagano i strpljivo išlo se dalje. U svibnju 2012. dakle, nakon dvije godine uvježbavanja imali smo petnaestak uvježbanih tamburaša. Tada su se pojavili novi kandidati s idejom da se priključe tamburašima. Bilo je nemoguće nove kandidate priključiti onima koji vježbaju već dvije godine. Zato smo odlučili formirati novu skupinu koja bi krenula s uvježbavanjem od početka.

Uključivanje u novu skupinu bilo je u svibnju i rujnu 2012., i jedan kandidat se priključio prošle godine. Sve skupa upisalo ih se dvadeset i četvero. U tijeku dvije godine vježbanja jedni su ustrajali, drugi su odustajali. Od njih dvadeset i četvero ustrajalo ih je desetero: Ćorić Glorija, Ćorić Ljiljana, Kordić Gabrijela, Milorad Mira, Milorad Nikolina, Milorad Sara, Puce Marija, Senkić Josip, Vidačak Karlo, Zovko Barbara

Josip Senkić se upisao na sviranje prije godinu dana. On ove večeri nje nastupio. Nadamo se da će doći vrijeme kad će se i on moći pojaviti na pozornici. Njih devetero pojačani s nekolicinom iz skupine starijih nastupili su u dobrom raspoloženju. Uz njihovo sviranje pjevao je Stipe Gabrić. I Stipi je bio ovo privi nastup ovakve vrste.

Na tamburaškoj večeri uz tamburaše iz mlađe skupne nastupili su stariji tamburaši, klapa Studenac i Ela Čule u solo pjevanju. Ela je pjevala uz pratnju Karla Milićevića, a uz sviranje starijih tamburaša pjevali su: Karlo Milićević i Miran Pušić.

Koncert 11. lipnja organiziran je na Dan oslobođenja brda Kruševa. U Kruševu nismo do sada posvećivali veću pozornost prema ovo datumu. Uz ovaj datum bitan nam je onaj na jesen „26 listopada“. Odlučili smo se za „26 listopada“ i tada obilježavamo sve datume važne u kruševskoj prošlosti. Taj dan smo nazvali „Dan Kruševa“. Rekoh drago nam je da smo uz nastupni koncert naših mladih tamburaša organizirali tamburašku večer i povodom 11. lipnja – Danom oslobođenja brda Kruševa. Zahvalni smo svim braniteljima koji su Kruševo branili od 26. listopada 1991. do 11. lipnja 1992. Poginulim braniteljima i civilima neka Bog udijeli mirnu vječnost.

Osvrtom na koncert uvidjeli smo da je dobro i hvale vrijedno ustrajno raditi s djecom i mladima. Koncert je izveden u predivnom ozračju, dobrom nastupu tamburaša i pjevača. Dao dobri Bog da se od djece i mladih nitko ne uzoholi nego da pjevaju i sviraju „za svoju dušu“, na slavu Bogu, dobrom i ugodnom raspoloženje gdje se god nađu.

Zahvaljujemo njihovim učiteljima Davoru Kožulu i Karlu Milićeviću, zahvaljujemo na potpori svih osoba koji su imali osjećaja za rad s djecom i mladima. A našim mladim tamburašima želimo skladno i harmonično uključivanje u stariju skupinu tamburaša.  Neka bude sve kakao valja.