Mala matura – 18.6.2014.

U prvoj polovici 19. stoljeća bila je popularna „Mala matura“. Onaj tko je imao Malu maturu mogao je naći uspješno zaposlenje. Njezino značenje umanjeno je u drugoj polovici 19. stoljeća. Od prije desetak godina počela se slaviti poslije završenog osmog razreda.

Značenje Male mature podigli su na nivo zanimljivosti sami učenici. Njima je bilo bitno poslije završetka osmog razreda negdje se naći u nekoj dvorani, proveseliti se i zabaviti. Kod nas u Kruševu već desetak godina svake godine završeni osmaši našli bi se najčešće u Domu i tu proslavili maturu.

Ove godine razrednica Marija Ćori i uprava škole skupa s nastavnicima osmog razreda odlučili su Malu maturu službeno ispred školi podignuti na veći nivo. Zagovorili su u srijedu 18. lipnja svatovsku dvoranu „Afrodita“, organizirali večeru, i učinili večer zabavnom.

Bila je večer Male mature zanimljiva; s osmašima su bili svi njihovi nastavnici. Večer su učinili zabavnom sami osmaši, ali i njihovi učitelji. Nastavnik glazbenog mladi gosp. Karlo Milićević i nastavnik vjeronauka gosp. Stjepan Rozić su im svirali i pjevali. I svi drugi nastavnici su aktivno sudjelovali u zabavi.

Zabavnoj večeri prethodio je službeni program. U službenom programu podijeljene su nagrade učenici generacije Josipi Šaravanja. Odmah poslije dodjele nagrade Josipi, slijedio je program kojega su osmaši pripremili. Oni su o svakom nastavniku ponešto rekli, o ponašanju u učionici, o posebnim uzrečicama, o naglasku u nastavi, o odnosu s učenici…. Poslije slobodnijeg govora o svakom nastavniku osmaši su iskazali zahvalnost svojoj razrednici Mariji, darovali su je darovima za dugo sjećanje na njezino razredništvo.

Ovogodišnjim osmašima želimo dobar upis u srednju školu.

Imena polaznika osmog razreda 2013./2014.

  1. Božić Leandro
  2. Cvitković Stipe
  3. Čule Dajana
  4. Čule Domagoj
  5. Čule Gabrijela
  6. Čule Renata
  7. Ćorić Žarko
  8. Džeba Monika
  9. Kolobara Mario
  10. Kordić Lovre
  11. Marić Ana
  12. Marijanović Ivan
  13. Martinović Anđela
  14. Martinović Antonio
  15. Pehar Daniel
  16. Pehar Iva
  17. Pušić David
  18. Raspudić Petar
  19. Rozić Marko
  20. Smiljanić Zvonimir
  21. Šaravanja Josipa
  22. Tomić Klaudio
  23. Vrebac Ivan