Kulturno zabavni program na Ilindanskim večerima

Ilindanske večeri - većaKulturno zabavni program na Ilindanskim večerima planiramo organizirati u dvije večeri:

Ilindansko sijelo: Večer Ilindanskog sijala bit će u nedjelja – 13. srpnja u 20,30. Program će se odvijati na školskom igralištu. Nastupit će skupine i sekcije Kulturno umjetničkog društva iz Kruševa: dječji folklor, folklor mladih, folklorno pjevanje muških i ženskih, ganga djeda i unuka (Branko Džeba i Mario Smiljanić), klapa „Studenac“, tamburaši s pjevačima.

Dječju folklornu skupinu pripremila je za nastup Danijela Ćorić, folklornu skupinu mladih Vjeko Pušić, folklorne pjevače Ante Smiljanić, klapu Karlo Milićević i tamburaše s pjevačima Davor Kožul.

Poslije predviđenog programa slijedi finale svjetskog nogometnog prvenstva, za praćenje nogometa pripremljen će biti video zid, a ostaje mogućnost da večer poslije utakmice i službenog programa Kulturno umjetničkog društva Kruševo popune pjevanjem i sviranjem bend Davora Kožula i Karla Milićevića.

Večer „Zemlja Hercegovina“: Druga večer u koju ćemo organizirati kulturno zabavni program bit će 20. srpnja, na Ilindan u 20,30 na školskom igralištu.

U ovu večer, večer „Zemlja Hercegovina“ nastupit će do šest Kulturno umjetničkih društava iz susjednih mjesta. Pozvani su: Polog, Ljuti Dolac, Jare, Vionica, Rasno, Rodoč, Globarice (župa između Žepča i Zavidovića). Nisu još svi potvrdili dolazak, pa sa sigurnošću ne možemo reći koji će doći i nastupiti, a koji neće.

Poslije nastupa Kulturno umjetničkih društava program će preuzeti tamburaški sastav „Lira“ iz Osjeka, oni će svirati prema potrebi, dok bude gostiju.