Josip Čule – đakonsko ređenje

Josip ČuleŽupnoj zajednici je poznato da se 24. lipnja ove godine Josip Čule vratio s teološkog studija iz Rima. Josip se vratio sa završenim petogodišnjim filozofskim i teološkim studijem i sa završenom diplomskom radnjom. Čestitamo mu na uredno položenim filozofsko – teološkim ispitima i na uspješno napisanoj i položenoj diplomskoj radnji.

Na našem portalu, o Josipovu završenom filozofsko – teološkom studiju i diplomiranju nismo ništa pisali. Poslije njegova povrataka iz Rima prepustili smo Josipa ljetnim odmorima, tišini i miru u obiteljskom i župnom okruženju. Nismo ga izlagali zapitkivanjima i razgovorima o onome što je svakom studentu mučno. Pomišljali smo neka se od svega odmori. Sada je nadošlo vrijeme da se štogod napiše na portalu i da se krene u pripreme za Josipovo đakonsko ređenje.

O Velikoj Gospi redoviti je običaj u našoj biskupiji da biskup Ordinarij raspoređuje osoblje u pastoralu. Tako smo očekivali i s Josipom, da nakon ljetnih odmora i Josip bude pozan na razgovor da ga se rasporedi na teološku prasku i odredi mu dan đakonskog ređenja.

Po biskupovoj odluci Josipova teološka praksa bit će u katedralnoj župi u Mostaru. U katedrali treba nastupiti 7. rujna ove godine.

Josipovo đakonsko ređenje bit će 26. listopada (nedjelja) ove godine u 16,00 sati u župnoj crkvi u Kruševu.