Posveta crkve – 26.10.2014.

Blagoslov crkve: Praksa Crkve je da se u crkvi blagoslivlja kamen temeljac, oltar, ulazna vrata, kipovi, klupe, zvona, sveti predmeti, sve što se u crkvi nalazi, a služi liturgijskim obredima može se određenom liturgijskom molitvom blagoslivljati.

Posveta crkve: U crkvi se posvećuje oltar i zidovi crkve, time i cijela crkva. Posveta crkve se organizira u dan koji je prikladan da se obilježava svake godine. Taj dan se ubuduće treba slaviti svečanijim liturgijskim slavljem.

Prošle godine je biskup Ratko iznio prijedlog da se kruševska crkva posveti. Bili su to razgovori s biskupom prošle godine u vremenima pred Pučke misije. Pučke misije smo organizirali od 20. do 27. listopada 2013. Uz pripremu za Pučke misije imali smo u isto vrijeme i završene radove u župnoj crkvi. Zbog opterećenosti sa završnim radovima na crkvi i pripremama za Pučke misije odlučili smo posvetu crkve odgoditi za drugu zgodu, a povodom Pučkih misija i prijelaza s liturgijskim slavljima iz župne dvorane u crkvu imati blagoslov oltara i crkvenih vrata.

U siječnju ove godine u razgovorima i razmišljanjima određeno je da posveta crkve bude 26. listopadu 2014., u 16,00 sati.